החריימה שלנו – המתכון הסודי
- 10 מנות ראשונות / 6 מנות ביניים מנות
- סוג הדג: מוסר ים/לוקוס/ברמונדי/קציצות דגים/בורי/דניס/לברק/אמנון/ כל דג לבן פרוס עם עצם או בפילטים ללא עצמות.
המתכון הסודי שלי והמטריף כל פה ל"חריימה חמוץ מתוק חריף". לא מכיר אדם שלא עף עליו.
המתכון הוא לסיר גדול שיכול להכיל עד כקילו פלוס של פילטים או קציצות או דג פרוס.
מחממים את השמן בסיר שטוח גדול ועמוק מספיק לרוטב. כשהשמן רותח מוסיפים בצל קצוץ ומערבבים מדי פעם עד שיהיה על סף השחמה משמעותית, מוסיפים את רצועות הפלפלים ומערבבים. מכסים למספר דקות כדי שהפלפלים יאודו קצת.
מוסיפים לפי הסדר:
עגבניות מרוסקות גס, חצי בקבוק מחית עגבניות, וכפות הקטשופ. מערבבים ומכסים. מוסיפים פפריקה לפי הטעם, מלח ופלפל וכ5-6 שיני שום כתושות. זורקים פנימה חצי לימון שנסחט קודם לכן (השארית שלאחר הסחיטה). מכסים ומביאים לרתיחה. מורידים ללהבה נמוכה יותר ומבשלים כשעה.
כאן מתחיל משחק האיזון בין מתיקות לחמיצות והמטרה היא שהם יאזנו זה את זה והביטוי המעשי לכך, הוא, שלא תורגש דומיננטיות של חמיצות או של מתיקות. לפני שמתחילים באיזון צריך לזכור שיותר קל להוריד מתיקות על ידי הוספת חמיצות מאשר איזון חמיצות על ידי הוספת מתיקות מטבע הדומיננטיות והעוקצנות של החמיצות. לכן, תמיד להוסיף ראשית את הסוכר החום עד שתבחינו במתיקות קלה ואז לאזן במיץ הלימון הסחוט לאט לאט.
לאחר כשעת בישול יש להוסיף כאמור כ6 כפות סוכר חום (הוסיפו 4, טעמו, והמשיכו להוסיף עד שתבחינו בעקבות של מתיקות קלה). מיד לאחר מכן להוסיף ממיץ הלימון, מעט בכל פעם (כי קשה לחזור אחורה) עד השלב שהלימון יצליח להסוות את המתיקות שהורגשה לפני כן, או לבשלנים שבניכם- עד לאיזון המושלם בפה.
לפזר הרבה שיני שום שלמים:) . ולכסות לעוד כ10 דקות. להוסיף כוסברה קצוצה או כצרור שניתן להוצאה. לבסוף להניח את נתחי הדג ברוטב ולכסות ל10-15 דקות נוספות של בישול. הדג עדין ומתבשל מהר מאוד.
חובה להגיש עם חלה טרייה 🙂
בתאבון .





