לברק/דניס בלימון

35 דק׳ הכנה
  • 5 מנות
  • סוג הדג: לברק / דניס
אופן ההכנה

פשוט ליצוק מרינדה וישר לצלייה. מנת דגים נפלאה זו תרשים את המשפחה והאורחים.

אופן ההכנה: מחממים מנגל שהגיע לאש אחידה ומגביהים את משטח הצליה כך שיתקבלו בו כ200-220 מעלות בלבד.

1 דג לברק/דניס יבש (לנגב עם מגבות נייר ולהספיג נוזלים מחוץ ופנים הדג). לפזר על הדג 2 כפות שמן זית, מלח מבפנים ומבחוץ ולהניח בתוך חלל הגוף 2 גבעולי טימין ו2 פרוסות לימון.

מניחים את הלברק במנגל (רצוי להשתמש במחבת צליה ממתכת שאפשר להכניס למנגל) ובכלי שנוח לעבוד איתו לאחר הצליה (הפרדת האדרה מהבשר) ומעליו עוד כמה פרוסות לימון ו2 גבעולי טימין. עוטפים עם החוט את בטן הדג וקושרים ברפיון, ו"מאבטחים" את הלימון והעשבים שלא יצאו וישארו בתוך הדג כדי שיקבל את הנוזל שלהם וניחוחם. (לא חובה כאמור)

מפזרים את בצלי השאלוט והשום סביב הדג ומניחים על המנגל שהוכן מראש עם גחלים שמפיקים חום אחיד ובגובה שיבטיח טמפ' לא גבוהה מדי. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים במשך 15 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ומוסיפים עגבניות שרי למחבת הצלייה ומפזרים צלפים לכל אורך הדג. מרחו עוד קצת שמן זית. צולים עוד כ 10 דקות, מוציאים מהמנגל, מורחים בעוד קצת שמן זית ועם כמה שברי פלחי לימון טריים.

להגשה: הדניס ובמיוחד הלברק הם דגים שאדרתם נפרדת בקלות רבה. להסיר את החוט ולקלף את השכבה העליונה של העור עד שכל הפילה העליון יהיה חשוף (עם מזלג או מרית גמישה). להרים את הבשר מן האדרה לאורך כל הדג ולהניח בצלחת ההגשה. מסירים בעדינות את האדרה מהראש ועד הזנב (נפרדת בקלי קלות) שוב, עם מרית גמישה, מרימים לצלחת ההגשה את הבשר שמתחת לאדרה (הפילה השני)… ניתן "לחזק" ברוטב לימוני (לימון, גרידת לימון, שמת או חמאה ועוד הרבה וריאציות ולהגיש עם הרוטב ליד). תמיד לבדוק שוב את הפילה ובמיוחד עם ילדים ולוודא שאין עצמות בבשר שהוסר :).

בתאבון . שלכם, רמי .

מוצרים מהמתכון